Doelstelling

Onze doelstelling is de verhalen over de onderduik in Nieuwlande en omgeving door te geven aan de volgende generatie. Hierbij richten wij ons specifiek op kinderen in de basisschoolleeftijd en jongeren uit het VO, maar ook andere groepen zijn van harte welkom voor een educatieve activiteit.

Tijdens een regulier museumbezoek kunnen kinderen een speurtocht door het museum maken. Ook hebben we een nagebouwd onderduikhuis waar kinderen op zoek kunnen naar een verstopplek, Radio Oranje en een geheime uitgang.

Kinderochtend

Elke schoolvakantie is er een kinderochtend met een speciaal thema. Eerst wordt er een verhaal verteld, daarna is er een leuke, bijpassende (knutsel)activiteit. Hou onze agenda of Facebook in de gaten voor meer informatie.

Bezoek van schoolklassen

Voor scholen en andere geïnteresseerde groepen biedt de Duikelaar twee programma’s aan:

“Drents oorlogsdagboek” een prijswinnend project in samenwerking met het Drents Archief. Leerlingen maken d.m.v. een korte film kennis met 5 jongeren in de oorlog. Na het doen van bronnenonderzoek in de vorm van een quiz op de IPad maken de leerlingen een digitaal stripverhaal over één dag in het leven van deze oorlogskinderen.

Speurtocht door het museum met enkele animatiefilmpjes, een spel en het invullen van je eigen persoonsbewijs. Evt in combinatie met een bezoek aan de kerk en het onderduikershol.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:  educatie@museumnieuwlande.nl

Lezingen en workshops

Nu corona op zijn retour lijkt doen wij ons best om met enige regelmaat lezingen en workshops te organiseren voor volwassenen. Kijk voor een actueel overzicht van de geplande activiteiten op onze agenda of houd facebook in de gaten.

Wij zijn altijd bereid om samen met u een passende activiteit te plannen voor uw groeps- of familiebijeenkomst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: reservering@museumnieuwlande.nl