Wintersluiting

 • Vanaf eind oktober is het museumgebouw gesloten in verband met een renovatie maar dat betekent niet dat er niets te doen is.

Zaterdag 17 december – Kerststukjes verkoop

 • Ook dit jaar gaan onze vrijwilligers weer aan de slag met het maken van prachtige kerststukjes. Tussen 10.00 en 16.00 uur bent u welkom op het pleintje voor het museum om kerststukjes te kopen. De opbrengst komt volledig ten goede aan het museum.
 • Zaterdag 17 december
  Tijd: van 10.00 tot 14.00
  Pleintje bij de ingang van het museum

Woensdag 28 december – Winterwandeling met snert

 • Loop mee door de geschiedenis van Nieuwlande en omgeving en ga samen met de gids op zoek naar de plekken waar de herbergzaamheid niet vergeten werd.
  We beginnen in het MFC met een warme drank en iets lekkers. Na ongeveer 2 uur lopen komen we bij bio-boerderij Kleine waar u een warme kom snert wordt aangeboden. De wandeling is 6 km en duurt ongeveer 3 uur (inclusief snert). Eet u liever vegetarische? Meld dit bij uw reservering.
 • Woensdag 28 december
  3 startmomenten: 10.00, 11.00 en 12.00 uur
  Verzamelen: MFC de Opsteker (De Spil 1, Nieuwlande)
  Kosten: Kinderen tot 6 jaar: gratis
  Kinderen van 6 tot 12 jaar: € 8,50
  Volwassenen: € 13,50
  Reserveren: reservering@museumnieuwlande.nl of 06-38038793.Tip! De wandeling is goed te combineren met een bezoek aan de kerk!

Woensdag 28 december – Onderduikers in de kerk

 • De Eben Haëzer kerk in Nieuwlande opent haar deuren voor bezoek. Iedereen die graag wil zien waar de joodse jongens Lou en Isidor zich maandenlang verstopt hielden tijdens de oorlog is welkom. Wat deden ze onder de vloer? Wie hield hen gezelschap? Een gids van Onderduikersmuseum de Duikelaar klaar om u alles te vertellen.
 • Datum:         woensdag 28 december
  Tijd:              Loop binnen tussen 13.00 en 16.00 uur
  Kosten:        Kinderen tot 6 jaar gratis
  Vanaf 6 jaar: € 5,-Tip! Goed te combineren met de winterwandeling met snert. Loop eerst mee met een van de wandelingen en bezoek na afloop de kerk!