Museum Nieuwlande

Onderduikersmuseum
Nieuwlande

Header_museum_nieuwlande

Podcast

Wie niet weg is…

Luister ook eens naar onze podcastserie Wie niet weg is… In deze driedelige serie gaat Sarah in gesprek met jongeren uit Nieuwlande. In elke aflevering verstopt ze zich met één jongere op een bijzondere plaats. Samen spreken zij over wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurde op deze plek.

Aflevering 1 – Myron in de hooiberg

Aflevering 2 – Max onder de kerk

Aflevering 3 – Veerle in een kruipruimte

Wie niet weg is… is een podcastserie van Onderduikersmuseum de Duikelaar in samenwerking met “Stem van Sarah”. De podcast werd mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe.

.

Aflevering 1 – Myron
In aflevering 1 van Wie niet weg is…  verstopt podcastmaker Sarah zich samen met Myron. Op een geheime plek in het hooi praten ze over vroeger. Tachtig jaar geleden zaten hier ook mensen verstopt. Waarom moesten zij zich toen verstoppen?

Aflevering 2 – Max

In aflevering 2 van Wie niet weg is…  verstopt Sarah zich samen met Max onder de vloer van een kerk. Zaten hier tijdens de Tweede Wereldoorlog ook mensen verstopt? Wat deden ze de hele dag onder de vloer? 

Aflevering 3-  Veerle

In de laatste aflevering van Wie niet weg is… verstopt Sarah zich samen met Veerle. Waar vinden zij een goede verstopplek? Waarom zaten mensen daar vroeger verstopt?